miercuri, 24 noiembrie 2010

Ciupercile Medicinale si Cancerul

Ciupercile medicinale împotriva cancerului

Medicamentaţia împotriva cancerului se află în corpul nostru propriu, dar trebuie să-l forţăm să producă acest medicament în cantităţile necesare!
Aveţi cancer, un diagnostic groaznic. Un şoc! Toţi ştiu cum tratează medicina tradiţională această boală cumplită: operaţie, chimioterapie, tratament hormonal, tratament cu radiaţii.
Trăim în secolul 21, dar s-au descoperit şi inventat foarte puţine noutăţi legate de combaterea cancerului. Cercetările şi analizele medicinii tradiţionale dau o cale netedă descoperirii noilor chimioterapii, care suprimă sau distrug celulele canceroase, dar şi pe cele sănătoase.
Dar adesea se sintetizează în prezent mijloacele, care înlătură consecinţele dăunătoare, după aplicarea mijloacelor din generaţia anterioară. Astfel apare cercul dracului: mai întâi vin medicamentele. Apoi, încă două mijloace care înlătură efectele negative ale primului mijloc. Ulterior încă alte patru mijloace, pentru a combate consecinţele ultimelor, şi ...

În prezent există circa 40 accepţiuni ştiinţifice pentru această problemă şi probabil că nici un om de ştiinţă nu va reuşi să răspundă la această întrebare clar şi concis, în viitorul apropiat.
Dar legat de problemele cum organismul nostru combate celulele care se mută permanent şi de ce a prevăzut natura pentru asta, oamenii de ştiinţă se pare că au ajuns la un punct comun.
Este vorba de faptul că aşa numitele celule atipice, care formează nemijlocit tumoarea, sau care sunt capabile să cauzeze alte forme ale bolilor oncologice, există la fiecare om.
Ele pot să fie atât bune, cât şi rele, sau să degenereze. Şi ele se divizează în permanenţă, la fel ca celelalte celule din organismul nostru. Aceasta este de fapt dificultatea principală în combaterea bolilor oncologice, deoarece esenţa celulelor atipice şi sănătoase ale omului este practic aceiaşi. Oamenii de ştiinţă nu au reuşit nici chiar în ziua de astăzi să găsească sau să creeze o substanţă cu efect selectiv şi cu capacitatea de a descoperi celulele atipice şi să distrugă în exclusivitate celulele tumoriale.

Natura a prevăzut însă un astfel de mecanism de protecţie pentru corpul uman. Biochimiştii au descoperit că o enzimă specială sintetizată de limfocitele T ale sistemului imunitar al omului – perforina, asigură bilanţul organismului uman. Ea distruge zilnic celulele atipice care se divizează şi păstrează numărul lor la un nivel care nu e periculos. Celulele sănătoase nu sunt astfel supresate. O îmbolnăvire nu ne ameninţă atâta timp cât imunitatea tumorială specifică (una din părţile componente ale sistemului imunitar) este capabilă să controleze numărul de celule atipice prin producerea de perforină. Efectul acestei enzime este numai o parte a programului organismului nostru împotriva cancerului. Sistemul organismului uman este un sistem complicat, care este structurat şi organizat în cele mai fine nuanţe. Programul împotriva cancerului nu s-ar întrerupe dacă perforina s-ar produce permanent şi în cantitatea necesară.
Producerea sa scade însă cu vârsta oamenilor, reducându-se astfel şi controlul oncologic natural, ceea ce poate conduce la o îmbolnăvire.
Îmbolnăvirea oncologică poate începe în general la orice vârstă, datorită perturbaţiilor imunităţii tumoriale specifice şi ca urmare a numărului crescut de cauze. Din aceasta rezultă şi că anumite tumori, atât bune, cât şi rele, sunt numai consecinţele, formele de indicare a îmbolnăvirii. Motivul poate fi considerat acela că organismul îşi pierde capacitatea de a controla divizarea celulelor atipice. Din acest motiv, chiar şi extirparea şi multiplele tratamente chimioterapeutice nu pot soluţiona problema de bază. În majoritatea cazurilor, în scurt timp sau într-un timp mai îndelungat, DRT, apare recidiva, deoarece combaterea simptomelor bolii nu înlătură sub nici o formă efectiva cauză a bolii şi restructurează imunitatea tumorială, care ar trebui să combată celulele atipice.

Astfel soluţia problemei în a produce medicamentul împotriva cancerului ne revine nouă personal. Organismul nostru trebuie forţat să producă din nou, în cantităţile necesare, medicamentul propriu al organismului.
Natura a prevăzut şi pentru aceasta o posibilitate.
În urmă cu cca. 45 ani, oamenii de ştiinţă şi-au îndreptat atenţia asupra medicinii tradiţionale din China şi Japonia, care tratează bolile cu ciuperci medicinale de patru mii de ani în China şi de peste două mii de ani în Japonia. Tratamentul denumit terapie cu ciuperci medicinale şi Fungo, a pus în mişcare cercetările medicale moderne, pe baza succeselor de vindecare senzaţionale la cancer, care a deschis tot mai multe domenii în combaterea cu succes a bolii.
Nici un alt fel de plantă, nici un alt mineral, nu a declanşat o astfel de senzaţie ca domeniul ciupercilor medicinale. Chiar şi penicilina, cunoscută practic pretutindeni, se obţine dintr-o colonie de ciuperci şi medicamentele de mai jos se obţin, de asemenea, din ciuperci.

Drept rezultat, creşte producerea de perforină, care îşi îndeplineşte funcţia ei directă – distrugerea celulelor tumoriale -, adică se reactivează restructurarea protecţiei naturale împotriva tumorilor la oameni. Se înlătură cauza bolii. Prin urmare, omul este vindecat de cancer şi nu se înlătură doar simptomele bolii. Până în prezent, la nici o specie de plante şi nici la minerale nu s-a constatat o substanţă similară, care să fie capabilă să activeze, să restructureze şi să susţină aşa puternic imunitatea tumorială specifică, ca şi ciupercile medicinale.
Fiecare om îşi are sistemul imunitar propriu, special. El poate să deţină o imunitate generală puternică. De ex., nu a fost niciodată bolnav, are o viaţă sănătoasă şi brusc vine diagnosticul: cancer! Aici trebuie menţionat că sistemul imunitar al omului este un sistem multiplan complicat. Există de ex., părţi componente ale acestui sistem, cum sunt imunitatea microbiană, ucigătoare de viruşi şi alte sisteme speciale de combatere. Dar întărirea acestor părţi componente ale sistemului nu acţionează sub nici o formă în combaterea celulelor atipice.
În prezent există o serie de mijloace diferite care modulează şi stimulează imunitatea, care pot acţiona pozitiv asupra diferitelor părţi componente ale sistemului imunitar. Dar numai în câteva ciuperci medicinale sunt incluse polizaharide, care să acţioneze asupra sistemului imunitar, astfel încât să se activeze tocmai acea parte componentă specifică a sistemului imunitar, care să fie răspunzătoare de distrugerea celulelor atipice.

Proprietăţile de vindecare a ciupercilor medicinale sunt unice – Acest lucru s-a dovedit în medicina tradiţională chineză, veche de multe mii de ani şi acest cunoştiinţe sunt confirmate în prezent prin cercetarea medicală modernă din Japonia, China, Coreea, America, Europa şi Rusia. Cercetătorul japonez renumit Kita Hiromi prezintă în cartea sa „Arma secretă în lupta împotriva cancerului”, rezultatele verificărilor clinice ale eficacităţii unei substanţe împotrica cancerului, bazată pe ciuperci medicinale – Shiitake, Reishi şi Maitake. Pacienţii cu diferite stadii de cancer şi localizări tumoriale distincte au luat timp de 2 luni aceste substanţe.
Drept rezultat s-a obţinut următoarea dinamică:
4% o îmbunătăţire esenţială a stării
43% o îmbunătăţire
51% fără modificare – ceea ce în cazul tumorilor serioase constituie o dinamică pozitivă. Cancerul nu se mai extinde.
Numai 2% se pare că au suferit o înrăutăţire.
Ciuperca unică Shiitake a fost acceptată de guvernul Japoniei în programul „Sănătatea naţiunii”, ca unul dintre noile alimente care contribuie la întărirea sănătăţii şi la prelungirea duratei de viaţă a oamenilor.
În China s-a reuşit chiar şi recoltarea de Ling Zhi (Reishi), astfel încât să se poată acoperi necesarul imens de ciuperci medicinale nr. 1.

Informaţii pozitive din cercetarea ciupercilor medicinale se pot relata chiar şi din Rusia şi Ucraina. Proprietăţile imuno-modulatoare şi anti-lastomatoze ale ciupercilor medicinale au fost confirmare prin cercetări ştiinţifice, printre altele, la următoarele instituţii ruseşti şi ucrainiene.
1)      Academia rusă de ştiinţe din Moscova.
Institutul de cercetare ştiinţifică GK Iwanowski
W.N. Corodnikow pentru starea fiziologică de maternitate şi copilărie de la Academia de stat Iwanowski
2)      Institutul de cercetare ştiinţifică GK, G.F. Gahte, competent cu stabilirea şi cercetarea noilor antibiotice.
3)      Institutul N.G. Cholodny de botanică a Academiei de Ştiinţe a Ucrainei.
S-au reţinut rapoartele pozitive şi din materialele primului congres rus legat de problemele micologiei medicale din 20 – 21 februarie 2003 de la Moscova. Există şi un centru de fungoterapie în Moscova, unde medicii din specialitatea ciupercilor, prezintă substanţe bazate pe ciupercile medicinale cum sunt Shiitake, Reishi, Agaricus blazei, Maitake şi alte ciuperci medicinale. Ciupercile medicinale s-au folosit la tumori grave, nitroleucoză, limfoni, în diferite stadii ale bolilor, precum şi la acele îmbolnăviri ca mioni, fibromi, chist, cu localizări diferite, adenomi şi mastopatie.
Foarte eficientă este reabilitarea cu substanţe pe bază de ciuperci medicinale în perioada post-operatorie, pentru restructurarea funcţiilor sistemului imunitar şi diminuarea probabilităţii de recidivă. Ciupercile medicinale sunt evident şi un supliment alimentar puternic, cu efect preventiv, în special pentru oamenii care aparţin grupului de risc, dacă în generaţia lor există boli oncologice. Substanţele din ciuperci medicinale au fost premiate chiar şi cu medalii şi diplome la diferite expoziţii. Printre altele, o diplomă la a treia expoziţie internaţională „Medicina, diagnosticul, prevenirea, tratarea, sănătatea naţiunii” şi o medalie de aur la centrul de expoziţii rus.
Trebuie evidenţiată în special şi clinica de cancer a domnului prof. Dr. V. Borisov din Moscova. Domnul Prof. Borisov este o capacitate în utilizarea ciupercilor medicinale împotriva cancerului. Clinica sa specială evidenţieză succese de vindecare senzaţională cu ciuperci medicinale, în diferitele îmbolnăviri de cancer, mai grave şi clasificate nemijlocit de medicina tradiţională. Domnul prof. Dr. Borisov a fost premiat cu diferite distincţii, diplome, medalii de aur pentru cercetările sale care deschid drumuri noi şi pentru succesele sale curative în clinica sa. Ciupercile medicinale folosite, spre doesebire de medicamentele care pot avea în prezent foarte multe reacţii adverse, nu au contraindicaţii şi restricţii în aplicaţii şi suportă alte medicamente şi proceduri de vindecare, fiind mijloc natural.
Încet, această recuonoaştere se impune şi în medicina tradiţională, Japonia fiind evident predecesorul reabilitării. Dl. Prof. Borisov se implică puternic şi în aplicarea preventivă a ciupercilor medicinale în capsule şi consideră ca fiind obligatorie administrarea de ciuperci medicinale în perioada de reabilitare în fazele postoperatorii, pentru ca sistemul imunitar al omului să se poată întări şi structura şi să se activeze sistemul uman antitumorial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu